Egentlig opfatter Jacob ikke sig selv som troende. Ja, faktisk vil han nok kalde sig for ateist, da han som sådan ikke tror, at der er en skaber.

Men som han fortæller i videoen nederst i artiklen, er der alligevel flere gode ting at finde i Bibelen og i den kristne tro.

“Jeg tror, at værdier som ydmyghed, sammenhold og traditioner er noget, som man ikke behøver være særligt troende for at værne om, men som helt klart er nogle super værdier,” fortæller Jacob, der kommer fra Randers.

Tro og tvivl skaber dynamik

Jacob fortæller endvidere, at han forbinder folkekirken med samhørighed, kultur og tradition. Tre værdier, som er vigtige at holde fast i, mener han.

“Tro og tvivl hænger rigtig godt sammen med, at man som menneske hele tiden skal være ydmyg til at undre sig og til at reflektere ved at sætte tvivl ved holdninger og fordomme,” forklarer han.

“Jeg tror, at det både er i tro og tvivl, at man skaber dynamik og man skaber refleksion over at undre sig. Jeg tror, det er sundt at reflektere over, hvad vi går at undre os over,” siger Jacob.

Musik samler folk

Når Jacob går i kirke, minder salmesangen ham om dengang, han i sine teenageår gik til kor.

“Det musikalske element samt det at kunne samle folk og have en samhørighed omkring at synge, synes jeg, er utrolig smukt,” fortæller han.

Han ærgrer sig over, at netop dette er noget, vi i disse tider kommer til at se mindre og mindre af.

“Sang og fællesskab og det at sætte sig ned sammen og reflektere over budskaber, dyder og etiske dilemmaer, synes jeg, er noget, vi skal holde fast i,” mener Jacob.

Se videoen med Jacob her:

Skrevet af Anders Kynde

Anders Kynde er journalist og skriver jævnligt artikler til Kirken i Østjylland.